Nu este vorba despre mine, ci despre piesa care s-a jucat în această seară la Teatrul de Vară din Herăstrău având-o ca protagonistă pe Anca Sigartău. Aceasta a reuşit timp de aproximatigv o oră să intre foarte bine în lumea creată de Robert Mauro şi să ne facă şi pe noi să simţim că suntem parte a spectacolului.
Robert Mauro, autorul textului, s-a născut la New York, în 1946. În 1973 s-a mutat în Long Island. În urma unei poliomelite, contactate la vârsta de 5 ani, a fost nevoit să folosească un aparat de respirat şi un scaun de invalid. Scrie la computer, întins in pat, neputând să stea prea mult timp la birou.
În 1976 a absolvit Facultatea de Sociologie a Universităţii Hofstra din Long Island. De atunci, a publicat patru texte, dintre care amintim: “Piese cu două personaje pentru actorii studenţi” – cu o introducere semnată de Gary Burghoff şi “Pe scenă! Piese scurte pentru actorii studenţi” – piesă recomandată de prima actriţă a teatrului american, Helen Hayes.
“Pe scenă” este textul ales de Anca Sigartău, text prezentat cu titlul “Vreau să fiu actriţă!” (Sursă informaţii)
Piesa de teatru nu a fost tocmai un spectacol, aşa cum ne aşteptam cu toţii, a fost un dor de oameni, o întâlnire la teatru, o lecţie despre vise şi idealuri. Ni s-a subliniat încă o dată că este mai mult decât necesar să avem un vis şi să nu renunţăm la el, ci să luptăm pentru acesta şi să reuşim să lăsăm ceva în urma noatră.
Nu a fost vorba doar despre teatru, roluri, pregătiri şi de meseria de actor, ci despre întregul spectru ce-l cuprinde viaţa şi ceea ce reuşim să întreprindem pe tot parcursul acesteia. Este foarte greu să ne construim visele şi să culegem rezultatele, plus că trebuie să ţinem cont că şi locul nostru în viaţă poate fi considerat asemeni unei scene pe care ne interpretăm fiecare treaptă a evoluţiei şi fiecare rol primit şi pe deasupra, întotdeauna avem în jurul nostru spectatori. Împortant este să ne cunoaştem ţelul şi să luptăm pentru acesta.
Teatrul Ludika a demonstrat încă o dată ce proiect de succes are în derulare, şi anume Teatrul unor nopţi de vară, totul la doar 1 leu – preţul unui bilet, un preţ mult prea mic pentru valoarea şi calitatea pieselor interpretate pe scenă.