tema de final de an – retrospectivă 2021

Salutare tuturor, mai puțin celoc care nu au reușit să se mobilizeze niște luni întregi să justifice cumva de ce se plătesc acest domeniu. Dar mai bine să punem în lupă anul și ce s-a întâmplat de-a lungul lui și mai puțin ce s-a amânat, de ce, dacă și … :)

În jurul meu se trag concluzii, se fac postări despre restrospectiva anului, ce a fost de succes, ce nu (nu mai contează). Nu prea m-am oprit vreodată (niciodată) la a-mi face analiza agendei cu ce am reușit sau nu, am mers mai departe cu privirea-nainte și urechile ciulite și aia a fost.

Poate că am mai crescut sau poate pentru că am avut mai mult timp cu mine (cam tot), lucrând de acasă, dar anul acesta, un caiet A4 mi-a fost observator. De bună voie mi-am notat săptămânal sau zilnic ce task-uri îmi propuneam; și nu zic de job aici, ci ceea ce-mi ziceam eu – 30 de abdomene, 2 litri de apă, 3 cărți citite, toate sunt acolo notate. O problemă cu controlul situațiilor tot o am, mi s-a confirmat și pe filieră specializată. ok, good talk!

Să zic despre anul acesta pentru care știu sigur că așa avea un album întreg de poze, pentru fiecare lună-n parte, pentru stări, pentru oameni :D Asta pentru că nu au fost prea mulți cei cu care am interacționat (a fost și situația de așa natură, limitarea impusă de pandemie ne-a făcut mai solitari). Să fiu sinceră, a fost bine și-n cerc restrâns, merci pandemie!

A fost un an greu? Nu știu! Eu am muncit la fel, nu m-am oprit, nu am luat multe pauze, dar am și băut cafele, multe, am schimbat și casa, am fost și stresată, am și zâmbit de complezență, am răspuns pe ton simpatic la celular :D checked and well done! next!

A fost un an bun. Da, asta pentru că am reușit să am lângă mine oamenii aceia cu care eu chiar vreau să merg mai departe.

A fost un an în care am fost mai onestă față de mine, față de familie, față de cei din jur.

A fost un an în care am dormit puțin, dar am citit mult, am văzut și revăzut filme, am ascultat și descoperit muzică și asta este minunat pentru evoluția mea.

A fost și un an în care m-am izolat mai mult, în care ieșirile au fost doar pentru depășirea numărului de pași din aplicație, pentru vizionarea unui spectacol de teatru sau film.

Mai revin puțin asupra oamenilor. Anul pandemic, dragul de el, a triat puțin prezența și fluxul oamenilor din jurul meu și acum pe bună dreptate, dar psihologii nu recomandă prea multe sloturi/oameni în viața noastră. Au plecat oameni, poate i-am îndepărtat eu sau poate a fost o triere naturală, au venit oameni și au ocupat locuri ca și cum ar fi fost aici dintodeauna. Nu contest, nu contrazic, doar susțin și merg mai departe, căci a fost anul meu și îl închei pe pace, dar și cu mai multe așteptări pe fișa de evaluare, aș spune eu.

Sunt obsedată de controlul stării situațiilor, de respectarea regurilor, sunt foarte strictă cu mine și cu cei din jurul meu. Așa am fost și-n anii trecuți, așa am fost și anul acesta; rămân la fel, nu știu dacă mă voi schimba.

Related Posts

One thought on “tema de final de an – retrospectivă 2021

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *