Nu cred că este cineva cu scrieri proprii, indiferent de mediul de propagare al textului, care nu îşi doreşte să aibă cât mai mulţi cititori. Fiecare scrie pentru a transmite un mesaj cititorilor şi este evident că doreşte să fie receptat de cât mai multe persoane.
Dar cum este posibil acest lucru având în vedere că există o multitudine de subiecte de tratat, mai multe nişe. Nu putem acum să tratăm subiecte de interes universal, căci nu ne dorim un amalgam de texte în zona noastră, o diversitate tratată superficial, dar atinsă în fiecare unghi.
Cât mai mulţi cititori putem avea în momentul în care avem scrieri de calitate, vor obţine cât mai multe recomandări, oamenii vor reveni cu dor să vadă ce au mai născocit ale noastre minţi.
Poate greşesc, dar când mă gândesc la această dorinţă îmi fuge automat gândul la marii scriitori. De exemplu Mircea Eliade, a avut anumite idei, gânduri, le-a transformat în texte scrise pe care le-a transmis mai departe. Nu cred că s-a gândit că vrea ca începând cu 1990, de exemplu, zeci de mii de oameni să-l citească. El doar s-a concentrat să scrie cât mai bine, să lase ceva de calitate în urma sa şi acum este studiat, apreciat, comentat. Şi exemple de acest gen tot mai sunt.
Aşa că dacă ne dorim cât mai mulţi cititori per text, nu adunaţi de la 10 articole scrise superficial, trebuie să ne focusăm pe partea calitativă, pe transmiterea unui mesaj care să merite a fi citit, amintit, recomandat şi mai departe în timp, nu doar văzut o singură dată şi abandonat.
Aceşti mulţi cititori trebuie să ni-i dorim pe o perioadă îndelungată de timp, abia aşa putem cunoaşte satisfacţia unei scrieri proprii de calitate. Să ne concentrăm asupra dăruirii unei amprente evoluţiei noastre, una frumoasă şi apreciată!